Bas te Velthuis is geboren op 16 september 1980 en is dus inmiddels 37 jaar. Een groot deel van zijn leven heeft hij gewoond in Gelselaar en daar woont hij nu nog!

Eind jaren negentig nam Bas als 18 jarige jongen de buurtsupermarkt van zijn opa en oma over. Dit was het begin van een kleurrijke loopbaan. Bas was later o.a. acquisiteur, verkoopleider, en horeca-ondermener. Vanaf 2012 gaf hij leiding aan het leefbaarheidsproject Sindron in Zenderen(een klein dorp in Twente) Daar bestierde hij opnieuw een buurtsupermarkt en een dorpshuis.

Het sociale karakter van Bas werd daar ook gevormd, hij begeleide namelijk mensen die een afstand hadden tot de arbeidsmarkt.

Sinds 1 januari 2017 is Bas verantwoordelijke voor de horeca binnen Sportbedrijf Raalte. Hier werkt hij opnieuw met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

In zijn vrije tijd zit Bas zeker niet stil. Velen zullen hem kennen van de radio. Al jaren is hij programmamaker en verslaggever voor de lokale omroep. Verder is hij zeer actief bij voetbalvereniging EGVV uit Gelselaar, is hij een vermakelijk toneelspeler en sinds enige tijd actief voor D66 Berkelland.

Voor die partij staat hij op nummer 7 van de kieslijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018.